www.dionysostv.gr
Paylos Marinakis Eurokinissi 1 2 1536x1024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία αύξηση φορολογικού συντελεστή και γίνεται ένα σύστημα δικαιότερης φορολόγησης»

Κοινοποίηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση φορολογικού συντελεστή στο νέο σχετικό νομοσχέδιο, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχει πλέον ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολογίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα (18.11.2023) στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ έριξε επίσης βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ – με αφορμή την κριτική για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – υπογραμμίζοντας ότι «27 φόροι επιβλήθηκαν ή αυξήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πάνω από 50 μειώθηκαν ή καταργήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε αναφορά και στην ακρίβεια και μίλησε για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για να πέσουν οι τιμές.

«Πράγματι υπάρχει μια εισαγόμενη, επίμονη ακρίβεια. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, μέσα σε έναν χρόνο η Ελλάδα- και αυτή έχει έναν εισαγόμενο σημαντικό πληθωρισμό- είναι λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο ετών. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τιμές είναι να πάμε στον πρώτο δείκτη να αυξήσουμε, καταρχάς, όσο γίνεται το διαθέσιμο εισόδημα», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών, δηλαδή το καθαρό μετά τα έξοδα των πολιτών, έχει αυξηθεί κατά 7,5%. Αυτό γίνεται γιατί εφαρμόζουμε μια πολιτική κυρίως με μόνιμες αυξήσεις. Αυτές είναι μόνιμες παρεμβάσεις» τόνισε αρχικά για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Και το δεύτερο επίπεδο παρεμβάσεων έχει να κάνει με τις στοχευμένες. Θα δοθούν τον Δεκέμβριο, σε μια λογική κοινωνικής αλληλεγγύης, να στηρίξουμε ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, να έχουν όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις από τις εισαγόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, σε περίπου 2,3 εκατ. πολίτες, 352 εκατ. ευρώ», ανέφερε.

«Πρόστιμα που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ»

«Έχουμε κάνει πάνω από 20.000 ελέγχους, πάνω από 1500 πρόστιμα, που ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ, υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι και για εικονικές εκπτώσεις και για φαινόμενα αδικαιολόγητων κερδών», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα πρόστιμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι κάθε φορά μεγαλύτερα, μέχρι και υπερπολλαπλάσια των εσόδων από την εκάστοτε δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται παράνομη. «Αν για παράδειγμα μια εταιρεία έβγαλε από μια εικονική έκπτωση Χ ευρώ ή από την παραβίαση του πλαφόν του μέγιστου περιθωρίου κέρδους, το πρόστιμο είναι πολλαπλάσιο» είπε.

«Δεύτερη παραδοχή είναι ότι στις περιπτώσεις που επιβλήθηκαν πρόστιμα, πέραν των εσόδων που έχει το κράτος από την είσπραξή τους, που είναι όλο και περισσότερα, εκτός από αυτά που έχουν γίνει κάποιες προσφυγές, έχουν βεβαιωθεί και εισπραχθεί τα περισσότερα, έχει παρατηρηθεί μείωση της τιμής των κωδικών αυτών από 5% μέχρι πολλές φορές και 25%. Άρα, ουσιαστικά υπάρχει και μια λογική συμμόρφωσης των εταιρειών. Μάλιστα, μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες στις οποίες μπήκε το τελευταίο πρόστιμο αυτήν την εβδομάδα, παρατηρήθηκε ότι έβαλε 50 νέους κωδικούς στην τελευταία πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση Κ. Μαϊχόσογλου με τον πρόεδρο της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπο

Σχολεία: Καταργούνται 36 δημοτικά και νηπιαγωγεία – Συγχωνεύονται 30

Στήριξη Μωραΐτη για Κασσελάκη: «Θα τον κάνουν κομματάκια – Τι μπορεί να τον σώσει»

Η Θεατρική Παράσταση “Μαγική Πατουσοχώρα” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου το Σάββατο 11/11

Συνάντηση εργασίας με τον Υποστράτηγο κ. Κ. Θεοφιλόπουλο

Ο Δήμος Διονύσου θρηνεί την απώλεια της Δήμητρας Χαβιαροπούλου