www.dionysostv.gr
6
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ορκίστηκε η νέα Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου η ορκωμοσία της νεοεκλεγείσας  Δημάρχου Δήμου Διονύσου Κατερίνας Μαιχόσογλου καθώς και  των δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τις πέντε συνολικά παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου για την πενταετία 2024-2028.

Την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής τίμησαν με την παρουσία τους οι  βουλευτές Β. Οικονόμου της (ΝΔ) , Γ. Καραμέρος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Μ. Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ), ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς  Β. Ξυπολυτάς, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων Λ. Καραούλης, οι Υποψήφιοι βουλευτές  Φ. Καρύδας Β.Τομέα από την ΝΔ, Αγγ. Λεβέντη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Σ. Κατσίγιαννη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Β.Καβαλάρη και Μ.Κοροβέση, οι πρώην Δήμαρχοι Στ. Κοροβέσης του Αγ. Στεφάνου, Γ. Νικητόπουλος της Άνοιξης και Δ. Ζαμάνης του Δήμου Διονύσου, ο Διοικητής του ΑΤ Αγίου Στεφάνου  Ν.Νούσας, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Β. Σιώμος , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Ν. Πίλτσης και πλήθος Δημοτών.

Τη Θρησκευτική ορκωμοσία πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος και ιερέων του Δήμου, προεξάρχοντος του πατέρα Χρυσοβαλάντη εφημερίου του Αγίου Στεφάνου.

Την τελετή παρουσίασε η προερχόμενη από τον συνδυασμό «ο Διόνυσος του αύριο» Χαρά Ζερβουλάκου.

Η τελετή κύλησε με την δέουσα επισημότητα και ομαλότητα.

Το λόγο πήραν όλοι οι επικεφαλής οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχές τους στην νέα Διοίκηση ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αλλά σε γενικές γραμμές σε πνεύμα συναίνεσης και πολιτικού πολιτισμού.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Δήμαρχο επισημαίνοντας τα εξής:

«Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Είναι γεγονός ότι η σημερινή τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί παραδοσιακά μια καινούρια αρχή για το Δήμο μας.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, οι πολίτες εξέλεξαν μια νέα δημοτική αρχή, με δήμαρχο την αγαπητή συνάδελφο και φίλη, την Κατερίνα τη Μαϊχόσογλου.

Παράλληλα, οι συνδημότες μας εκφράστηκαν δημοκρατικά και εξέλεξαν τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της αρεσκείας τους, οι οποίοι θα τους εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 5 χρόνια.

Έχοντας τη χαρά αλλά και την τιμή να έχω εκλεγεί δύο φορές δήμαρχος Διονύσου, είμαι σε θέση να αντιληφθώ πολύ καλά τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει σήμερα η νέα δήμαρχος, και το βάρος που αναπόφευκτα θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες της.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, και ειδικά η πρωτοβάθμια, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον όσο και απαιτητικό πεδίο δράσης, με τεράστιο φόρτο εργασίας. Με χαρές αλλά και με λύπες.

Ο εκάστοτε δήμαρχος διαχειρίζεται καθημερινά μια σειρά από πολύ σοβαρά όσο και σύνθετα ζητήματα και προβλήματα, τα οποία απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Μοιραία, λοιπόν, αναλαμβάνει σημαντικές αρμοδιότητες όπως και ευθύνες.

Και οφείλει να λογοδοτεί σε κάθε πολίτη. Ακόμη και αν αυτές οι ευθύνες, ανήκουν πολλές φορές στο κεντρικό κράτος ή σε άλλους τρίτους φορείς.

Ο κόσμος πάντα θα βλέπει το δήμαρχο και τους συνεργάτες του ως την πλησιέστερη σε αυτούς μορφή εξουσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σήμερα, θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στη νέα δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Θα έχει σίγουρα πάρα πολλή δουλειά μπροστά της. Είναι όμως και τυχερή, γιατί θα βρει μία σειρά από σημαντικά έργα που υλοποιήσαμε μέσα σε αυτή τη θητεία, έργα για το Δήμο και τη βελτίωση ζωής των συμπολιτών μας. Κι αυτό, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Σου εύχομαι δήμαρχε, αγαπητή Κατερίνα, να πετύχεις στο έργο σου και στο τέλος της θητείας να έχεις υλοποιήσει πολλά ακόμη χρήσιμα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Επίσης, εύχομαι καλή επιτυχία και σε όλους τους συναδέλφους που ορκίζονται σήμερα.

Κλείνοντας, να πω ότι εύχομαι ειλικρινά η νέα θητεία να είναι ανέφελη και δημιουργική.

Χωρίς άλλες «Μήδειες» και πυρκαγιές που αντιμετωπίσαμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, θα ήθελα να διαβεβαιώσω, τόσο προσωπικά όσο και ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, της «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο», ότι εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε μία δημιουργική και υποδειγματική αντιπολίτευση.

Θα στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία και δράση της νέας διοίκησης που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και ασφαλώς θα είμαστε παρόντες όχι μόνο στα εύκολα αλλά και τα δύσκολα.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Η νέα Δήμαρχος Κατερίνα Μαιχόσογλου σε μια περιεκτική τοποθέτηση έδωσε μήνυμα ενότητας για το καλό του Δήμου, μίλησε για το πρόγραμμά της παράταξής της και τα σημαντικά θέματα του Δήμου.

Τόνισε πως θα πορευτεί με βάση τις αξίες που υπηρέτησε σε όλη της τη ζωή, αυτές της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, της εργατικότητας και της δικαιοσύνης και στον Δημόσιο βίο της.

Επίσης δήλωσε πως όραμά της είναι ένας Δήμος, σύγχρονος, ασφαλής, με ανθρώπινο πρόσωπο, με ποιότητα, πολιτικό πολιτισμό και εξωστρέφεια, που θα μπει δυνατά στον χάρτη των σύγχρονων πόλεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της νέα Δημάρχου:

«Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί συνδημότες

Με την δική σας απόφαση και εντολή, στις εκλογές του περασμένου  Οκτωβρίου, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ως εκπρόσωποί σας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.

Για την εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου.

Γιατί μας επιλέξατε να  αναλάβουμε να υπηρετήσουμε τον Δήμο μας, τον τόπο μας για την επόμενη πενταετία.

Σήμερα λοιπόν δώσαμε τον ΟΡΚΟ τον καλό, ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Δώσαμε όρκο ότι θα υπηρετήσουμε το κοινό καλό και συμφέρον  με συνέπεια, αρετή, με δικαιοσύνη με ανιδιοτέλεια.

Ορκιστήκαμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Να φέρουμε σε πέρας τη θέλησή σας για πρόοδο και ευημερία στον Δήμο μας, να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες σας.

Θεωρώ ότι και οι πέντε  παρατάξεις, που με την ψήφο σας απαρτίζουν το νέο Δημοτικό  Συμβούλιο, όλες και όλοι – οι σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων – είτε βρίσκονται στην πλευρά της Πλειοψηφίας είτε σ’ αυτήν της Μειοψηφίας, έχουν απόλυτη συναίσθηση και συνείδηση της αποστολής τους, του χρέους τους έναντι των πολιτών, των καθηκόντων τους.

 Γιατί, για μένα τουλάχιστον, η εκπροσώπηση στα κοινά αποτελεί  τιμή αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη.

Ευθύνη να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον πολίτη, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του. Να βελτιώσουμε  και να δημιουργήσουμε σύγχρονες δημοτικές υποδομές και κοινόχρηστους χώρους. Να παράξουμε πολιτισμό, να προάγουμε την παιδεία και το αθλητισμό. Να εργαστούμε σκληρά για όλους με ενσυναίσθηση και συμπερίληψη.  

Θέλω να πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν όλοι οι αιρετοί συνάδελφοι, ανεξαρτήτως παράταξης. Γι’ αυτό και  από αυτήν την ιερή στιγμή του όρκου, τους καλώ όλους και τους περιμένω σε κοινό αγώνα, σε κοινή προσπάθεια, σε συνένωση δυνάμεων για την κατά το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που βρίσκονται μπροστά μας.

Σε κοινό αγώνα γιατί ο στόχος είναι ένας και μοναδικός:

Η Πρόοδος και η Προκοπή του Δήμου Διονύσου συνολικά.

Ο Δήμος μας, ο πανέμορφος τόπος που ζούμε, είναι ένας Δήμος με τις δικές του ιδιαιτερότητες, ανάγκες αλλά και δυσκολίες.

Πρόκειται για έναν Δήμο που εκτείνεται σε 70 τετραγωνικά Χιλιόμετρα με έντονες διαφορές στο ανάγλυφό του. Έχουμε  7 πόλεις  με τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά η κάθε μία. Με τις δικές της ανάγκες.

Διακρίνουμε περιοχές αμιγούς κατοικίας που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ομορφύνουμε, έχουμε τοπικές αγορές που πρέπει να ενισχύσουμε, έχουμε δασικές εκτάσεις που είναι επιβεβλημένο να προστατεύσουμε.

Παράλληλα αντιμετωπίζουμε έντονα θέματα υποδομών, κυκλοφοριακής συμφόρησης, έλλειψης κοινόχρηστων χώρων και δημόσιων κτιρίων με σύγχρονες υποδομές.

Έχουμε επίσης  μπροστά μας το θέμα των νέων λατομείων, των πλευρικών διοδίων, των Βασιλικών κτημάτων, των υποδομών στην βιομηχανική περιοχή.

Όλα αυτά δεν μας χωρίζουν. Όλα αυτά μας ενώνουν και η βελτίωση και η πρόοδος στην επίλυσή τους θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών.

Αυτή η εντολή είναι που μας έδωσαν οι πολίτες όπου και εάν μας κατέταξαν. Είτε στην πλειοψηφία είτε στην μειοψηφία. Οι πολίτες επέλεξαν εκπροσώπους για να δουν μια καλύτερη πόλη και αυτό πρέπει να αποτελέσει κοινό οδηγό όλων μας.

Πέρα από την δική μας προσπάθεια, προσβλέπω στη βοήθεια και στη συνεργασία από και με την Πολιτεία, την Εκκλησία, την Περιφέρεια, από φορείς όπως, επιστημονικές ή επαγγελματικές ενώσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και οργανώσεις.

Ακόμη πιο ουσιαστική για μένα προσωπικά είναι η συμμετοχή η εμπλοκή και η βοήθεια στα κοινά του απλού Δημότη, του άξιου συμπολίτη μας.

Στηρίζομαι σε αυτή την βοήθεια την θέλω και την ζητώ πραγματικά. Πιστεύω στην ποιότητα και τις δυνατότητες όλων των συμπολιτών μου  οι οποίοι έχουν υποχρέωση και δικαίωμα και συμφέρον, εντέλει.

Να είναι ενεργοί πολίτες, άγρυπνοι δημότες, να μας παρακολουθούν, να μας υποδεικνύουν, να μας ελέγχουν, να συγκρίνουν τους λόγους και τα έργα μας, αν είμαστε αντάξιοι της επιλογής τους.

Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με εντιμότητα, ειλικρίνεια, εργατικότητα και όπως ξέρετε υπηρέτησα και υπηρετώ την δικαιοσύνη. Έτσι θα συνεχίσω και στα επόμενα πέντε χρόνια από τη θέση του Δημάρχου Διονύσου.

Αυτές οι αρχές με ΄φέρανε σήμερα εδώ, αυτές τις αρχές εκτιμήσατε και με εκλέξατε και αυτές θα συνεχίσω να υπηρετώ για το καλό του τόπου.

Δεν θα πω ποτέ όχι στην κριτική αρκεί αυτή να είναι δημιουργική και να συνοδεύεται με εναλλακτικές προτάσεις. Προτάσεις που δεν έχω κανένα πρόβλημα να υιοθετήσω εφόσον είναι για το καλό του τόπου μας.

Δε θα πω ποτέ όχι στις ίσιες κουβέντες, τις δημιουργικές. Εκείνες που στόχο έχουν την βελτίωση και την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν όλες και όλους τους πολίτες .

Θα πω όχι και δεν θα εμπλακώ σε κουβέντες που αφορούν τους λίγους, τα προσωπικά συμφέροντα, το παρελθόν και τα παρασκήνια.

Δεν μου ταιριάζουν.

Αγαπητοί Συμπολίτες μου

Μας επιλέξατε ως πρόσωπα αλλά εγκρίνατε και το πρόγραμμά μας.

Ένα πρόγραμμα που εκπονήσαμε  με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων μας. Για ένα Δήμο ασφαλή καθαρό και όμορφο.

Εκπονήσαμε παράλληλα και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε πόλη μας.

Για τον Άγιο Στέφανο, τον Διόνυσο, την Άνοιξη, τη Δροσιά, το Κρυονέρι, την Ροδόπολη και την Σταμάτα.

Αυτό το πρόγραμμα με τις απαιτούμενες προσαρμογές βέβαια θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε και εσείς θα μας κρίνετε για αυτό.

Ένα πρόγραμμα που αφορά όλους τους πολίτες και όλες τις πόλεις μας χωρίς προτιμήσεις και αποκλεισμούς.

Άλλωστε  με  την λήξη του εκλογικού αγώνα και το αποτέλεσμα αυτού, ο δήμαρχος λειτουργεί και εργάζεται υπέρ του συνόλου των δημοτών, έχει υποχρέωση και χρέος να ‘’βλέπει’’ μόνο πολίτες, μόνο δημότες, μόνο συμπολίτες και συνδημότες – σε καμία περίπτωση ‘’δικούς μας’’ και  ‘’αντιπάλους’’.

Έτσι θα πορευτώ  και έτσι θα λειτουργήσω και το ίδιο θέλω από όλους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ως πολίτες αυτού του Δήμου μας  ενώνουν πολλά κοινά, ίσως τα πάντα, δεν μας χωρίζει τίποτα, ακόμη και με την μειοψηφία, εκτός ίσως από την φιλοσοφία της πολιτικής πρακτικής, και τρόπου παρουσίασης και μεθόδου αντιμετώπισης των θεμάτων του Δήμου μας. Εδώ είμαστε όλοι ενώπιον σας να ομονοήσουμε και να πάμε παραπέρα.

 Οι καιροί δεν είναι εύκολοι –  προβλήματα, κοσμογονικές αλλαγές και ποικίλοι κίνδυνοι μας περιβάλλουν . Η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ.  Η κοινωνική συνοχή απειλείται  και η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα είναι καθημερινά φαινόμενα

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι και ο Δήμος μας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος

Εδώ είμαστε όμως όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε ένα τοπίο   ασφάλειας, προοπτικής, σύγχρονης πόλης  δίπλα στον πολίτη και ειδικά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Όραμά μου λοιπόν αποτελεί ένας Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο, με ποιότητα, πολιτικό πολιτισμό και εξωστρέφεια. Ένα  που θα μπεί δυνατά στον χάρτη των σύγχρονων πόλεων.

Για αυτό το όραμα θα παλέψω μαζί με συνεργάτες και ενεργούς πολίτες.

Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι Μπορούμε καλύτερα.

Γιατί μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας θετικό πρόσημο στην πορεία του Δήμου μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Σας ευχαριστώ για την επιλογή σας και την διαρκή στήριξή σας.»

1 1
2 1
4 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Το πρόγραμμα από 23 έως και 27/10

Αποτελεσματική η συνεργασία του 2ου ΔΣ Αγ. Στεφάνου με την Ψυχολογική – Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου

18η/2024 Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

Ανάρτηση πινάκων που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας – πολιτικής προστασίας για το έτος 2024 (Ανακοίνωση αρ. Πρωτ. 13640/14-05-2024)

Σκουπίδια, Σκουπίδια και πάλι… Σκουπίδια στην πόλη