www.dionysostv.gr
1 12 750x430
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Νεκτάριος Πίλτσης στο edionysos.gr: “Ναι στην εξωστρέφεια. Η τοπική αγορά 2.000 επιχειρήσεων του Διονύσου μπορεί πλέον να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αγοραστικών αναγκών”

Κοινοποίηση

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο edionysos.gr ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Νεκτάριος Πίλτσης. 

– Κε Πίλτση, πόσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου και ποιος είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μέχρι σήμερα στο Σύλλογο; 

Η εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα στο Δήμο μας εκτείνεται στις 7 τοπικές κοινότητες  (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα). Σύμφωνα με τις λίστες εγγεγραμμένων μελών των επιμελητηρίων φτάνουν περίπου τις 2000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ο αριθμός των μελών του ΕΣΔ μέχρι σήμερα αγγίζει  σχεδόν  τα 500 μέλη και έχει αυξητική τάση.

– Ποιο είναι το όφελος για τους επαγγελματίες – επιχειρηματίες που συμμετέχουν ως μέλη; 

Τα οφέλη για τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες που συμμετέχουν ως μέλη στον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου είναι πολλά και ποικίλα. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι:

  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία στους επαγγελματίες-επιχειρηματίες να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες στον ίδιο τομέα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες συνεργασίες, ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και αύξηση των πωλήσεων. Επίσης το να είσαι μέλος βοηθά  να προωθήσεις την επιχείρησή σου σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω εκδηλώσεων, διαφημιστικών καμπανιών και άλλων δραστηριοτήτων που οργανώνει ο σύλλογος.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη, όπως σεμινάρια, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Αυτό βοηθά τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου βοηθά τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες να προστατεύσουν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκπροσώπησης των συμφερόντων τους στους διάφορους θεσμούς.

– Ερώτηση:Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος έχει δώσει έμφαση στην εξωστρέφεια, με μία σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις. Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που υπήρξε;

Το ΔΣ του ΕΣΔ συνομιλώντας με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Δήμου μας αντιλήφθηκε πόσο σημαντική  είναι η ύπαρξη δράσεων και εκδηλώσεων  που βοηθούν στην εξωστρέφεια και άρα στην προσέλκυση αγοραστικού κοινού. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που υπήρξε . Φυσικά, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του συλλόγου και να κάνουμε τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας πιο ελκυστικές για επαγγελματίες και επιχειρηματίες σε όλα τα επίπεδα.

– Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η τάση αρκετοί κάτοικοι της περιοχής να κάνουν τις αγορές τους σε γειτονικούς Δήμους, όπως είναι η Κηφισιά, το Μαρούσι ή και η Νέα Ιωνία. Πιστεύετε ότι αυτό έχει αλλάξει; Μπορεί πλέον η τοπική αγορά  να καλύψει κάθε αγοραστική ανάγκη και ποιο είναι το όνειρό σας για το μέλλον της αγοράς του Διονύσου; 

Ναι, πιστεύω ότι αυτή η τάση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Από το 2000 και μετά οι επαγγελματικές- επιχειρηματικές  δραστηριότητες στο Δήμο μας αυξήθηκαν ραγδαία. Η τοπική αγορά του Διονύσου μπορεί πλέον να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αγοραστικών αναγκών. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από καταστήματα  που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες για κάθε προτίμηση και σε μεγάλη γκάμα τιμών. Οι επαγγελματίες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, γεγονός που τους αποτρέπει από το να απευθύνονται σε άλλες αγορές.

Όραμά μας είναι ο Δήμος Διονύσου  να γίνει μια ζωντανή και ελκυστική περιοχή για κατοίκους και επισκέπτες. Θα ήθελα να δω την αγορά να εξυπηρετείται από την τοπική συγκοινωνία ώστε να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη με χώρους στάθμευσης και πεζοδρόμια που θα εξυπηρετούν πεζούς και άτομα με αναπηρίες .  Μια καθαρή και ασφαλής πόλη και αγορά θα είναι πιο ελκυστική για τους επισκέπτες και θα προσφέρει  μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης.

– Ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει αρκετές παρεμβάσεις για θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες σε διάφορους φορείς (Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Δήμος, Περιφέρεια κλπ). Ποια είναι η σχέση ενός κλαδικού φορέα με την πολιτική; 

Η πολιτική είναι η διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν τη δημόσια ζωή. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και την εφαρμογή πολιτικών, την εκπροσώπηση των συμφερόντων διαφορετικών ομάδων ανθρώπων και τον έλεγχο της χρήσης της εξουσίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου στα τέσσερα χρόνια της δημιουργίας του όντως έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις .Έχουμε κάνει επαφές σε Υπουργεία,Περιφέρεια,Δήμο,Επιμελητήρια για να προωθήσουμε θέματα που αφορούν τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο. Η πολιτική είναι η διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν τη δημόσια ζωή. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και την εφαρμογή πολιτικών, την εκπροσώπηση των συμφερόντων διαφορετικών ομάδων ανθρώπων και τον έλεγχο της χρήσης της εξουσίας. Ως εκ τούτου ο ΕΣΔ παράγει πολιτική, προωθεί την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

– Πρόσφατα, με αφορμή ένα λυπηρό μεμονωμένο περιστατικό σε επιχείρηση εστίασης της περιοχής μας, με τη βιαιοπραγία του ιδιοκτήτη σε βάρος ενός εργαζόμενου, ο οποίος ήταν και μετανάστης, ο σύλλογος καταδίκασε χωρίς αστερίσκους το περιστατικό. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει τελικά τρόπος να προληφθούν ανάλογα περιστατικά που δυσφημούν τελικά την αγορά, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών επιχειρήσεων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές…

Πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι να προληφθούν ανάλογα περιστατικά βίας και κακοποίησης εργαζομένων, ακόμα και αν η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών επιχειρήσεων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τέτοιες συμπεριφορές.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  • Εκπαίδευση των ιδιοκτητών επιχειρήσεων: Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις τους ως εργοδότες. Αυτή η εκπαίδευση θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της βίας και της κακοποίησης εργαζομένων και να αναπτύξουν στρατηγικές για την πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών.
  • Κώδικες δεοντολογίας: Τα επαγγελματικά σωματεία και οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν κώδικες δεοντολογίας που να απαγορεύουν τη βία και την κακοποίηση εργαζομένων. Αυτοί οι κώδικες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση μιας κουλτούρας σεβασμού και αξιοπρέπειας στην εργασία.
  • Διαδικασίες καταγγελίας: Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση σε διαδικασίες καταγγελίας για τη βία και την κακοποίηση εργαζομένων. Αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι δίκαιες και αποτελεσματικές και να παρέχουν προστασία στους εργαζόμενους που καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές.
  • Δράση από την κυβέρνηση: Η κυβέρνηση μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη της βίας και της κακοποίησης εργαζομένων με την υιοθέτηση κατάλληλων νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων. Αυτές οι διατάξεις μπορούν να περιλαμβάνουν την απαγόρευση της βίας και της κακοποίησης εργαζομένων, την παροχή προστασίας στους εργαζόμενους που καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές και την επιβολή κυρώσεων στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους νόμους.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου περιστατικού που αναφέρετε, ο σύλλογος  έκανε αυτό που έπρεπε. Καταδίκασε χωρίς αστερίσκους την πράξη του ιδιοκτήτη επιχείρησης. Αυτό είναι σημαντικό για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές και θα αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.Επιπλέον, ο σύλλογος θα  εξετάσει την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών. Αυτά τα προγράμματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε επιφυλακή τέθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου

Η Παιδική Θεατρική Παράσταση “Η Γαλοπούλα το’ σκασε!” θα πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών στo Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Συνάντηση εργασίας με τον Υποστράτηγο κ. Κ. Θεοφιλόπουλο

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΡΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗΣ 507 (ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΡΟΔΟΠΟΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΦΩΝ – ΕΚΤΑΦΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Μαθήματα ζωγραφικής και πηλού αέρος στο Δήμο Διονύσου με την εικαστικό Μαίρη Αρνή