www.dionysostv.gr
Anadasosi1
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοινές δράσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και των μελλοντικών γενεών

Κοινοποίηση

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Διονύσου προσδοκά σε κοινές δράσεις με την «Συμμαχία για τη Ελλάδα», η οποία πρωτοστατεί στην αναδάσωση 500 στρεμμάτων καμένης έκτασης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στον Άγιο Στέφανο…  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα» και την Ασφαλιστική Εταιρεία «Maxima Insurance», αφενός για την συνεχιζόμενη κοινή δράση δενδροφύτευσης, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση της περιοχής και αφετέρου για την αφιλοκερδή συμβολή και συμπεριφορά, καθώς και τις εταιρείες ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗ, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, DELOITTE, KOSMOCAR, KARENTA, KAPACHIΜ, SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ για την υιοθέτηση τμήματος της περιοχής του Αγ. Στεφάνου προς αναδάσωση.

Προσδοκούμε, δε, σε προσεχείς κοινές δράσεις, δίνοντας προτεραιότητα  στο συμφέρον της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και των μελλοντικών γενεών.

Στόχος να δοθεί ξανά στο μεγαλύτερο πνεύμονα της Αττικής η χαμένη πνοή…

Σημαντική η ανταπόκριση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο κάλεσμα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», και της «ΜΑΧΙΜΑ INSURANCE», για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «το δάσος μας» και την αναδάσωση 500 στρεμμάτων καμένης έκτασης στον Άγιο Στέφανο και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Τριάδας.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, παρά τις αντιξοότητες που ανακύπτουν λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας της περιοχής και τις καιρικές συνθήκες. Για την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης σε ημιβραχώδη εδάφη χρησιμοποιούνται ειδικά σκαπτικά μηχανήματα καθώς και η συνδρομή πολυάριθμης ομάδας εξειδικευμένων εργατών σε σημεία που δεν είναι δυνατή η χρήση μηχανημάτων λόγω της κλίσης του εδάφους. Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος αναδάσωσης η αγαστή συνεργασία με το έμπειρο προσωπικό του δασαρχείου Πεντέλης.

Η διανομή των φυτών ανά λάκκο φύτευσης θα υλοποιείται από τους εργάτες με την υποβοήθηση, όπου ενδείκνυται, γεωργικού ελκυστήρα ή καροτσιών. Τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν προέρχονται από το φυτώριο Αμυγδαλέζας και είναι από είδη με μικρές υδατικές ανάγκες της ελληνικής χλωρίδας, με απαιτήσεις ίδιες με τις βιοκλιματικές συνθήκες της περιοχής. Ακολουθεί ενδεικτική κατανομή των φυτών:

Δρυς (Βελανιδιά – Αριά)       Χαλέπιος Πεύκη Κουτσουπιά        Χαρουπιά

Κυπαρίσσι ορθόκλαδο          Κυπαρίσσι πλαγιόκλαδο       Δάφνη Απόλλωνος      Μηδική

Μυρτιά       Πικροδάφνη        Αγριελιά    

Στόχος μας είναι, μέσα από το πρόγραμμα «το δάσος μας», να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής, που θα ξαναδώσει στον μεγαλύτερο πνεύμονα της Αττικής τη χαμένη του πνοή. Έναν τόπο πρασίνου για το μέλλον των παιδιών μας, την προστασία της ύπαρξης των δασών μας. Δρούμε για να προστατεύσουμε το ίδιο μας το σπίτι, τον πλανήτη μας.

Οι εταιρείες που ήδη συμμετέχουν στο πρόγραμμα «το δάσος μας» υιοθετώντας τμήμα της περιοχής προς αναδάσωση είναι οι: ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗ, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ,DELOITTE, KOSMOCAR, KARENTA, KAPACHIM,SUPERMARKETΚΡΗΤΙΚΟΣ και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση της κας. Κ. Μαϊχόσογλου με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο

Πρωτοποριακή δράση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Διονύσου

Θεατρική παράσταση του Δήμου Διονύσου με δωρεάν είσοδο, τη Δευτέρα 13/11

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Αντιπαράθεση και αποχωρήσεις πριν από την κατάθεση του Θ. Πλεύρη

Ά. Γεωργιάδης στο Πρώτο: Είναι θεωρία το ανθρώπινο λάθος στην τραγωδία των Τεμπών ή δικαστική πραγματικότητα;

Εγγραφές και επανεγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Διονύσου 2004-05