www.dionysostv.gr
Untitled Design 3
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κ. Μαϊχόσογλου στη σύσκεψη του υπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλια

Κοινοποίηση

Eυρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή και της Δημάρχου Διονύσου, κας. Κατερίνας Μαϊχόσογλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων των νέων ηγεσιών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Αττικής και είχε ως αντικείμενο το συντονισμό και την ετοιμότητα όλων των φορέων αναφορικά με την αντιμετώπιση επιπτώσεων από ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ετοιμότητας των Δήμων σε έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ν. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι έχει επικαιροποιηθεί το μητρώο των εργολάβων για έκτακτες καταστάσεις.

Κ. Μαϊχόσογλου: “Έλεγχος στα τεχνικά μέσα και επιχειρησιακή ετοιμότητα”

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αναφέρθηκε στο πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης των έντονων καιρικών συνθηκών «Βορεάς» που έχει, ήδη, κατατεθεί.

«Ελέγχθηκαν τα τεχνικά μέσα, ενώ το προσωπικό έχει τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου και συνέχισε: «Έχουμε προμηθευτεί αλάτι και έχουμε ενημερώσει τους δημότες αναφορικά με τα σημεία απ’ όπου θα διατίθενται.

Παράλληλα, έχουμε επικαιροποιήσει τη λίστα των ευπαθών ομάδων, με σκοπό το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού και μεταφοράς σε ασφαλές περιβάλλον». 

Εκτός της Δημάρχου Διονύσου, από πλευράς του Δήμου παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Τραϊφόρος και ο κ. Απόλλων Κούνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος.

Επίσης μετείχαν οι δήμαρχοι: Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, Ελευσίνας Γεωργόπουλος Γεώργιος, Διονύσου Μαϊχόσογλου Αικατερίνη, Ωρωπού Γιασημάκης Γεώργιος, Αγίας Παρασκευής Μυλωνάκης Ιωάννης, Βριλησσίων Πισιμίσης Ιωάννης, Κηφισιάς Ξυπολητάς Βασίλειος, Πεντέλης Κοσμοπούλου Αναστασία, Αχαρνών Βρεττός Σπυρίδων.

 Επιπλέον συμμετείχαν: ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα, υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ, υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο διευθυντής Σχεδιασμού της ΓΓΠΠ Δημήτρης Αλεξανδρής, ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος, Χρήστος Παπαφιλίππου και ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η αλήθεια για τους καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων στο Δήμο Διονύσου στο πλαίσιο πρόληψης των πυρκαγιών

Κλειδί η κατάθεση της Δέσποινας Καρνέση για το φονικό στη Γλυφάδα – Τι περιμένουν οι αστυνομικοί

Μ. Χρυσοχοΐδης στο ΕΡΤNews: Πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία

Δένδιας: Θετικό βήμα η επίσκεψη Ερντογάν αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει να αποδράσει από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή

Θεσμός και προορισμός το καρναβάλι του Δήμου Διονύσου