www.dionysostv.gr
Giorgos Gerapetritis
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεραπετρίτης: «Εξετάζουμε τρόπους για την απευθείας μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης»

Κοινοποίηση

«Η Ελλάδα παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις», τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμη τεράστιας κρίσης, σε μία περιοχή, με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, τη Μέση Ανατολή», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια της 35ης ολομέλειας ευρωπαϊκής περιφέρειας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Γαλλοφωνίας.

Βρισκόμαστε σε μία πολύ ανησυχητική περιφερειακή συγκυρία. Η Ελλάδα είναι στην άμεση γειτονία δύο μεγάλων συγκρούσεων. Καταδικάσαμε απερίφραστα κάθε μορφής τρομοκρατία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό μας για την τραγική απώλεια τόσων αθώων ζωών.

Υπογραμμίσαμε το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, επισημαίνοντας ότι αυτή θα πρέπει να λάβει χώρα μέσα στα όρια του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως, του ανθρωπιστικού Διεθνούς Δικαίου», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρώπη βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με έναν πόλεμο που διεξάγεται στην ήπειρό μας, στην Ουκρανία και που άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στη γειτονιά μας. Αποτελεί έναν πόλεμο, που έθεσε υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αξίες, τις οποίες υπερασπίζεται η γαλλόφωνη, όπως και η ευρύτερη διεθνής κοινότητα», συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τα προγράμματα του Δημοτικού Πολυϊατρείου Διονύσου

Διόνυσος: Διαρρήκτες εισέβαλαν σε μονοκατοικία 

Θεσμός και προορισμός το καρναβάλι του Δήμου Διονύσου

Κοινές δράσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και των μελλοντικών γενεών

Τεχνικός Έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας από το Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου την Τετάρτη 27/12/2023

Δελτίο Τύπου